Mini lakások II

k2
letölthető, méretezett PDF tervrajz (képre kattintva)

Az alapvető koncepció ennél a tervezésnél, hogy a meglévő helyiségeket úgy alakítsuk át, hogy két darab “mini apartman” jöjjön létre. 

Az apartmanok fiatal, egyedülálló személyeknek készülnek. (pl.: egyetemi hallgatók) 

‘A’ – Apartman – teljesen különálló apartman

Minimális konyha berendezés, pult alatti kishűtő, két állásos indukciós főzőlap, 1 tálcás mosogató, beépített mikróhullámú sütő. A konyhabútorral szemben fali, konzolos, bárpult magasságú asztal és bárszékek biztosítják az étkezőt.

Fürdőszobában zuhanykabin, WC és egy mosdó (bútorral).

Alváshoz kinyitható kanapé, valamint egy minimál médiaszekrény és egy falra szerelt TV. 

A kialakításban egy 1,2×2,4 méter magasságú beépített szekrény is helyet kapott. 

Az átalakítás szerelt falakkal készül, melyek 3 méter magasságúak. A konyha és a fürdő felett álmennyezet kerül kialakításra, az esetleges gépészeti alapszerelések megvalósításához. Alsó síkja 2,75 méter. Az újonnan kialakítandó fürdőszoba és WC víz és csatornahálózatát a meglévő fürdőszoba gépészeti végpontjainak átalakításával lehet megvalósítani. 

‘B’ – Apartman – teljesen különálló apartman

Minimális konyha berendezés, pult alatti kishűtő, két állásos indukciós főzőlap, 1 tálcás mosogató, beépített mikróhullámú sütő. A konyhabútorral szemben fali, konzolos, bárpult magasságú asztal és bárszékek biztosítják az étkezőt. A konyha gépészeti bekötéséhez komolyabb építési, bontási munkákat szükséges elvégezni. 

Fürdőszoba a korábbi fürdőszoba átalakításából születik: zuhanykabin, WC és egy mosdó (bútorral). A teljesen különálló apartman jelleghez az előtérből nyíló meglévő ajtó befalazása, valamint egy új ajtónyílás kialakítása szükséges. 

Alváshoz kinyitható kanapé, és egy falra szerelt TV az étkező felett.

A kialakításban egy 1,0×2,4 méter magasságú beépített szekrény is helyet kapott, melyet egy szerelt pengefal választ el a konyhától. 

Ez a terv a meglévő nyílászárók és falazatok bontása mellett kerül kialakításra.

A - APARTMAN

B - APARTMAN